Nu kan mindre och medelstora företag som jobbar med lösningar inom hållbarhet få chans att testa sina innovationer inom klimat- och energisektorn i Linköpings kommun.

Man gör det genom att ansöka om vouchers. Med dessa vouchers får du möjlighet att prova din lösning i Linköpings kommun. Din lösning ska syfta till att minska utsläppen av Co2 och göra Linköping till en smartare och grönare kommun. Detta arbete är en del av Linköping Climate Neutral and Viable Cities.

Målet med vouchers är att göra det möjligt för små och medelstora företag att testa sina lösningar inom klimat- och energisektorn i Ebbepark, Vallastaden eller i en annan del av Linköpings kommun.

Pilotförsöken ska ingå och redovisas som en del av Linköping Climate Neutral 2030-projektet. Kommunala bolag och förvaltningar kan inte ansöka och inte vara bidragsmottagare. De kan dock vara partners. Det är den sökande som ansvarar för att all information finns med i ansökan. De sökande måste säkerställa partnerskap med antingen kommunala bolag eller Linköpings universitet, Campushallen eller RISE innan de ansöker.

Finansieringen för varje voucher är 20 000 kr/voucher och kan delas ut två gånger till samma företag. Du måste ansöka separat för varje voucher. Det finns totalt tio vouchers att delas ut per år, vilket går i linje med direktiven inom projektet. Ansökan är öppen hela tiden vilket innebär att det är först till kvarn som gäller.

Mer information om projektet och hur du ansöker här.

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Svårighetsgrad Digital Expert
Målgrupp Digitala färdigheter för IKT-proffs och andra digitala experter.
Typ av initiativ Regionalt initiativ
Typ av finansiering Financial Instrument
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare