Hur ofta uppmärksammar vi titeln på den webbplats vi besöker? Vet du vilken information det döljer? Utan namn eller domännamn finns det ingen egen webbplats. Till följd av detta tvingas Hackers använda sig av olika tricks för att locka till sig till och med de mest ansvarsfulla Internetanvändarna. Ofta framgår det inte av webbplatsens utseende och innehåll att den inte är tillförlitlig, och den enda uppgiften är dess namn eller domännamn. Vad är ett domännamn och domännamn? Hur används den av hackare och vad du behöver veta för att inte fånga de krokar som de kastar överbord? Alla dessa frågor besvarades under webbseminariet av Dana Ludviga, forskare inom datavetenskap vid institutet för matematik och datavetenskap vid Lettlands universitet (IMCS UL).

Inspelningen av webbinariet finns tillgänglig för HERE.

Ska du vara eller inte vara på nätet? Om man någonsin tvivlade på behovet av att digitalisera deras verksamhet visade covid att svaret på denna något omformulerade Shakespeare-fråga är: ATT VARA! Den årliga uppgiftsrapporten från LV visar att varje kris kan bli en början på något nytt.

Under 2021 ökade det totala antalet domännamn i Lettland med 5,7 %. Under hela tolv månader registrerades 40202 nya domännamn. Antalet nya registreringar var högt, särskilt under första kvartalet 2021, men kommer detta att fortsätta i samma takt under 2022? Tid kommer att visas.

Resurser som rekommenderas av NIC.LV:

Mer information finns i nyhetsavsnittet på webbplatsen NIC.lv.

NIC.LV uppmanar alla att följa den senaste informationen inom domänbranschen på Facebook- och Twitterkonton i sociala nätverk.

INFORMATION
Geografiskt område Lettland
Ämne Cybersäkerhet
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad
Målgrupp Digitala färdigheter för alla
Språk Lettiska
Organisation
Nationell koalition-medlem Nej
Är utbildningen gratis? Nej
Är certifikat gratis? Nej
Självgående kurs? Nej
Industri Informations- och kommunikationsteknik (IKT) som inte definieras ytterligare
Utbildningsleverantör
Metod

Kopplat till europeisk politik och strategier för digital säkerhet

Kompetensresurstyp Fallstudie
Dokument
Dokument
Stöddokument