Utforska möjligheterna med Power BI, ett verktyg som ger dig möjligheten att snabbt designa rapporter och instrumentpaneler med interaktiva visualiseringar. Genom exempel från verkligheten kan du se hur olika organisationer har använt Power BI för att uppnå affärsmål och fatta välgrundade beslut.

Kursen tar 48 min. Kursen genomförs i egen takt på nätet.

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Webbutveckling, Mjukvara
Svårighetsgrad Grundläggande
Målgrupp Digitala färdigheter för arbetskraften., Digitala färdigheter för alla
Språk Svenska, Engelska
Evenemangsmiljö Högpresterande
Typ av initiativ Internationellt initiativ
Organisation Microsoft
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare
Utbildningsleverantör Microsoft
Metod

I en tid då affärslandskapet blir alltmer styrda av data, är tillgång och förståelse för information avgörande för både små och stora företag. Data påverkar beslut inom områden som försäljning, rekrytering och målsättning. Men för de som inte har expertis inom dataanalys eller statistik, kan den rika mängden data verka överväldigande och komplicerad. Även för de som behärskar dataanalys kan det vara en utmaning att presentera informationen på ett sätt som är lätt att förstå.

Här kommer Power BI in som en lösning. Detta verktyg eliminerar komplexiteten och förvandlar dataanalys och visualisering till en hanterbar process. Med möjligheten att koppla upp sig mot ett stort antal befintliga datakällor genom ett användarvänligt och säkert gränssnitt, erbjuder Power BI en dynamisk och interaktiv upplevelse. Användare kan snabbt interagera med och tolka sina data, vilket gör att informationen blir ett användbart verktyg som kan påverka alla delar av företagets verksamhet. Power BI förvandlar således den potentiella huvudvärken av datahantering till en möjlighet att dra insikter och informerade slutsatser för framgång inom alla affärsområden.

Utbildningsmodulens Mål 

I denna utbildningsmodul kommer vi att fokusera på:

  • Att förstå affärsvärdet och de centrala funktionerna som Power BI erbjuder.
  • Att jämföra och belysa de olika komponenterna som tillsammans utgör Power BI:s struktur.
  • Att förklara processerna för att rensa och omvandla data, för att förbereda dem för analys.
  • Att undersöka hur artificiell intelligens (AI) kan användas inom Power BI för att identifiera anomalier och spåra trender.
  • Att guida dig genom skapandet av en enkel men effektiv instrumentpanel.
  • Att instruera hur du kan använda Power BI:s rapporter och instrumentpaneler för dina specifika behov.

Denna modul är avsedd att ge en omfattande inblick i hur Power BI kan vara ett kraftfullt verktyg för din organisation och hjälpa dig att transformera rådata till insiktsfulla visualiseringar.

Kompetensresurstyp Självutvärderingsverktyg