Plattformen för övningar av cyberfärdigheter (CEP) är Enisas plattform för praktisk utbildning via cybersäkerhetsövningar. Utbildningen riktar sig i allmänhet till personer som arbetar med it eller cybersäkerhet. Den stöder övningar med avancerade tekniska utmaningar i ett virtuellt cyberuniversum som efterliknar verkligheten.

Plattformen underlättar hanteringen av övningar, ger en heltäckande karta över kommande och tidigare övningar, har en övningsplayground med avancerade tekniska utmaningar och serves är ingången till ett virtuellt cyberuniversum som efterliknar verkligheten. Enisas incidentutvecklingsgemenskap är en grupp av yrkesverksamma och experter som stöder övningar och påverkar hur de utvecklas och genomförs i framtiden.

Plattformens egenskaper

Övningsledningen står i centrum för CEP. Dessutom är plattformen värd för en teknisk övningsmiljö för it-säkerhet (ctex) för självaktiverad övning och utbildning med tekniska it-säkerhetsincidenter. Enisa-teamet utvecklade ett allmänt virtuellt universum för övningar, vilket gör utbildningen på plattformen värdefull för alla som arbetar med cybersäkerhet.

INFORMATION
Geografiskt område Slovakien
Ämne Cybersäkerhet
Svårighetsgrad Avancerad, Digital Expert
Målgrupp Digitala färdigheter för IKT-proffs och andra digitala experter.
Språk Engelska
Industri Utveckling och analys av programvara och applikationer
Metod

Övningsplattform för personal inom it och cybersäkerhet

Kompetensresurstyp Annat utbildningsmaterial