Den 4 maj kommer TechSverige att hålla ett panelsamtal på Sthlm Tech Show, med temat “Så blir Sverige en världsledande technation”. I panelen ingår Erik Slottner, civilminister med ansvar för digitalisering, Sara Wimmercranz, entreprenör, företagare och investerare, Anders Olsson, VD för Telia Sverige, och Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef och chefsekonom för TechSverige. TechSveriges förbundsdirektör, Åsa Zetterberg, kommer att vara moderator för samtalet.

För ett år sedan lanserades rapporten “En techagenda för Sverige“, en konkret handlingsplan riktad till politiker och beslutsfattare. Rapporten innehöll förslag och inspel om hur Sverige kan utnyttja digitaliseringens möjligheter och bli en världsledande technation. Sedan den nya regeringen tillträdde har mycket hänt, men vad återstår och vilka insatser behövs framöver?

Sthlm Tech Show är en årlig händelse som äger rum på Kistamässan den 3-4 maj. TechSverige är en partner till eventet, som samlar tusentals branschkollegor från tekniksektorn. Panelsamtalet kommer att diskutera vilka framsteg som har gjorts sedan techagendan lanserades och vilka områden där ytterligare insatser behövs.

Sverige har länge varit en ledande aktör inom teknik och innovation, med framgångsrika företag som Spotify, Ericsson och Klarna som lysande exempel. Genom att fortsätta investera i forskning och utveckling, samt säkerställa att digitalisering och teknik blir en prioriterad fråga för både politiker och företag, kan Sverige fortsätta att stärka sin position som en global technation.

Det återstår att se vilka konkreta åtgärder som kommer att diskuteras under panelsamtalet, men med en sådan högprofilerad panel kan vi förvänta oss intressanta och insiktsfulla diskussioner om Sveriges framtid som en världsledande technation.

Anmäl dig kostnadsfritt

Bild: Pixabay ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Avancerad, Digital Expert, Medelsvår, Grundläggande
Målgrupp Digitala färdigheter för alla
Evenemangsmiljö Blandade
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ
Tidszon Africa/Abidjan
Organisation TechSverige
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare