Code Summer Camp 2023 är ett läger för barn och unga i åldrarna 7–17 år som är intresserade av programmering. Lägret arrangeras av organisationen Skill, som tillsammans med flera andra organisationer gör det möjligt att för nionde gången öppna dörrarna till barn och ungas intresse för teknik, programmering, digitalt skapande och problemlösning. Oavsett tidigare kunskaper finns möjligheten att på Code Summer Camp hänga med andra med samma intresse!

För nionde året arrangeras sommarens höjdpunkt för alla barn och unga som är nyfikna på programmering! På Code Summer Camp 2023 kan du hänga med andra med samma intresse, även om du aldrig provat på programmering förut.

– Många tänker ”Åh fy, programmering”, men det är inte så! säger en av förra årets deltagare.

Måndagen den 3 april klockan 09.00 öppnar intresseanmälan till Code Summer Camp 2023.

I sommar arrangeras lägret följande veckor:

  • Vecka 25, 10–17 år, start måndag 19 juni, veckan är digital och på distans
  • Veckla 26, 7–12 år, start måndag 26 juni, fysiskt läger i Linköping. Deltagare måste ha fyllt 7 år när lägret börjar.
  • Vecka 27, 13–17 år, start måndag 3 juli, fysiskt läger i Linköping

De fysiska veckorna får alla deltagare frukostmacka, lunch och mellanmål. Lägret genomförs på dagtid. En digital vecka kostar 400kr och en fysisk vecka kostar 1500kr. Möjlighet att söka stipendieplatser kommer att finnas.

Mer info om årets Code Summer Camp och om stipendieplatser kommer.

Bakgrund och mål

I ett alltmer digitaliserat samhälle växer också behovet av digital kompetens – både kortsiktigt och långsiktigt. Code Summer Camp är ett initiativ som arrangeras för nionde året i syfte att tidigt i livet skapa ett intresse för teknik, programmering, digitalt skapande och problemlösning – oavsett förkunskaper.

Code Summer Camp: En Värld av Digitalt Skapande och Programmering

Code Summer Camp är en extraordinär upplevelse som erbjuder barn och unga en unik möjlighet att dyka djupt in i världen av teknik, programmering och digitalt skapande. Sedan starten har över 1 600 deltagare fått chansen att utforska, lära och skapa i denna inspirerande miljö.

Code Summer Camp: Väcka Intresse och Nyfikenhet

Syftet med Code Summer Camp är klart och tydligt: att väcka intresse och nyfikenhet för teknik och programmering hos deltagarna. Campen är designad för att vara en plats där barn och unga kan utforska och utveckla sina digitala färdigheter, oavsett tidigare erfarenhet eller kunskapsnivå.

Programmering: Verktyget för Framtiden

Under campen får deltagarna chansen att prova på en mängd olika programmeringsspråk och tekniker, inklusive Scratch, Python och webbprogrammering. Genom en blandning av praktiska övningar och inspirerande möten med partners inom industri- och tech/IT-branschen, erbjuds deltagarna en rik och mångsidig inlärningsupplevelse.

Digitalt Skapande: Grunden för Innovation

Code Summer Camp är mer än bara en plats för att lära sig koda. Det är en plattform där deltagarna uppmuntras att använda sin kreativitet och innovation för att lösa problem och skapa nya digitala lösningar. Campen är en höjdpunkt där deltagarna kan utveckla sina färdigheter, bygga självförtroende och förbereda sig för framtida möjligheter inom den digitala världen.

Varför är Code Summer Camp ett gott exempel?

Code Summer Camp öppnar varje år dörrarna för barn och unga i åldrarna 7 till 17 år. Det resulterar i att fler vågar plocka upp intresset för tech och programmering tidigt i livet, och sänker tröskeln för de som inte vet var de ska börja. I gott samarbete mellan ett flertal olika organisationer, arrangerar Skill lokaler, kompetens, boende och finansiering till förmån för unga.

Code Summer Camp kan med fördel inspirera till vidareutveckling av konceptet, som varken är lokalt beroende eller bundet till den exakta målgruppen.

Kontakt & frågor om Code Summer Camp
Jonna Castell, projektledare
Mejl: jonna.castell@skill.se
Sms: 070-550 04 37

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter, Mjukvara
Svårighetsgrad Grundläggande
Målgrupp Digitala färdigheter för arbetskraften., Digitala färdigheter inom utbildning.
Typ av initiativ Nationellt initiativ
Typ av finanisering Offentlig-privat
Hemsida https://codesummercamp.se/
Organisation Linköping Science Park
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare