Är du nyfiken på de senaste forskningsprojekten som doktorander vid Linköpings universitet jobbar med? Välkommen till Science Pop Up Expo 2023! Här samlas både företag och doktorander för att bredda sina nätverk och skapa meningsfulla kontakter för framtiden.

Science Pop Up Expo 2023 är en mötesplats där doktorander kan visa de projekt de jobbar med och därmed sin kunskap. Deltagare är också företagare som är nyfikna på de senaste forskningsprojekten vid Linköpings universitet. Tillsammans hittar de vägar till samarbete, nya jobb eller engagemang i ett projekt. Eventet är en plattform där framtida samarbeten kan skapas. Inledningen med föreläsningar för doktoranderna är inspiration och motivation för doktoranderna att visa sina egna projekt. Klockan 12.00 anländer företagen och då får också varje doktorand chans att visa och berätta om sitt projekt.

Doktoranderna har vanligtvis kunskaper inom allt från databehandling, elektronik, materialvetenskap, mjukvarudesign och utveckling, till korrosionsvetenskap, ytteknik och beräkningsbaserad bildbehandling samt visualisering och bildanalys.

Evenemanget arrangeras av Linköpings universitet på uppdrag av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet.

Science Pop Up Expo 2023 äger rum den 19 april i Linköping. Eventet startar kl 11 med föreläsningar för doktorander. Elena Hoffer, doktor vid Karolinska institutet, inleder föreläsningsblocket med att prata om vad man kan göra under sin doktorsexamen för att göra avståndet mellan akademin och världen utanför till något mindre läskig. Hon syftar på den akademiska bubblan som ibland känns som det enda som finns, när faktum är att en doktorsexamen kan ta dig var som helst, bara du vågar.

Föreläsningen följs av Johannes Bintinger, vd för N-ink. Doktoranderna får också lyssna på hur man på företagsinkubatorn LEAD jobbar för att hjälpa tech-startups att växa snabbare.

Under eventet bjuds det på mingel och lättare lunch.

 

Information om eventet: 

Datum: 19 April, 11:00-13:30

Plats: Goto 10, Teknikringen 7, Linköping

Digitalt: Nej

Anmäl dig här om du är doktorand

Anmäl dig här om du är företag

Läs mer om Science pop up expo här.

INFORMATION
Geografiskt område Länder utanför EU
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Avancerad, Digital Expert
Målgrupp Digitala färdigheter inom utbildning., Digitala färdigheter för IKT-proffs och andra digitala experter., Digitala färdigheter för arbetskraften.
Språk Svenska
Evenemangsmiljö På plats
Typ av initiativ Regionalt initiativ
Tidszon Europe/Stockholm
Organisation Linköping Science Park
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare