Välkommen till en nyskapande konferens som förenar utvecklare inom den kreativa industrin – från spel, media och film – med de senaste tekniska framstegen. Hit välkomnas studenter, forskare, juniora och seniora utvecklare, spel- och filmbolag, startups, politiker, investerare och beslutsfattare till Next Gen Media Nkpg!

Välkommen till en uppslukande konferens och expo där du kan uppleva de senaste framstegen inom virtuell verklighet, förstärkt verklighet och andra plattformar för framtidens media. Ta del av handfasta demonstrationer, interaktiva installationer och utforska hur dessa teknologier förvandlar berättande, underhållning och kommunikation.

Agenda:

Konferensprogram: Next Gen Media Nkpg – En dag med framtidens medieteknik

14:00 – Vi välkomnar er med kaffe och tilltugg!

14:30 – Introduktion: ‘Låt oss skapa framtiden!’ – Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering och direktör på Visualization Center C.

Tekniska innovationer som generativ AI förändrar i grunden hur innehåll skapas. Ta plats i förarsätet för denna teknikdrivna omvandling och delta i skapandet av Norrköping som nästa generations mediestad.

14:45 – Huvudföreläsning: ‘Skapa parallella universum – Utforska möjligheter med generativ AI och metaversum’ – Zenodia Charpy, senior data scientist och lösningarkeitekt inom djupinlärning på NVIDIA.

Följ med på en resa där vi använder generativ AI för att skapa en mängd tillgångar och objekt, skapa spelkaraktärer och avatarer och sedan väcka dem till liv med NVIDIAs Omniverse. Du har kraften att forma dina egna världar, oavsett om det handlar om film- eller spelproduktion, tillverkning eller telekommunikation – möjligheterna är oändliga.

15:15 – Presentation: ‘Crazy Pictures – Lokal filmproduktion’ – Albin Pettersson, filmproducent och styrelseordförande på Crazy Pictures.

Crazy Pictures är en del av den växande lokala filmindustrin i Norrköping och producerar filmer för en global publik. Albin Pettersson berättar om deras sätt att skapa visuellt imponerande filmer genom att kombinera klassiska praktiska tekniker med de senaste digitala verktygen.

15:30 – Kaffepaus

15:45 – Presentation: ‘Från forskning och utforskande projekt till spelproduktion – Möjligheter, utmaningar och praktiska erfarenheter’ – Nora Björklund, gameplay programmerare och forskningsingenjör på Embark Studios.

På Embark har vi sedan starten strävat efter att innovera vårt sätt att skapa spel genom att införa nya teknologier och forskning i våra arbetsflöden och spel. Men att förändra etablerade arbetssätt kan också vara disruptivt. I detta anförande undersöker vi de möjligheter som forskning och utforskande projekt kan erbjuda, samt de utmaningar som uppstår när man faktiskt försöker leverera spel till användarna.

16:15 – Huvudföreläsning ‘Framtidens medieproduktion’ – Johanna Björklund, medgrundare och CTO på Aeterna Labs och direktör på WARA – Media och språk.

Nya framsteg inom generativ AI skriver om spelreglerna för medieindustrin genom att fundamentalt förändra hur medieinnehåll skapas, produceras och distribueras. Denna teknik förbättrar inte bara befintliga arbetsflöden utan erbjuder också nya verktyg som sänker trösklarna och möjliggör för kreatörer att höja sin konst till nya nivåer. I detta tal skissar vi på aktuella trender inom Media AI och försöker skissera branschens framtid.

17:00 – 19:00 – AW på Visualization Center C

17:00 & 17:45 – Dome-presentation med Anders Ynnerman och Anna Öst.

Hur skapar man innehåll för en dome där besökarna omges av både ljud och bild? Vi bjuder in er ”bakom kulisserna” på Visualization Center där ni kan lära er mer om hur vi skapar våra prisbelönta immersiva produktioner.

17:00 & 17:45 – Burgare och interaktiv spelutställning med spel från Dimfrost, StoneTech Games, Skyfox Interactive och Simplygon.

18:30 – Prisutdelning med East Sweden Game med Tomas Ahlström, grundare och chef på East Sweden Game.

Boka biljett

Bildrättigheter: Pexels ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter, Cybersäkerhet
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår
Målgrupp Digitala färdigheter för arbetskraften.
Språk Svenska, Engelska
Evenemangsmiljö På plats
Typ av initiativ Lokalt initiativ
Tidszon Europe/Stockholm
Organisation Linköping Science Park
Organisation Norrköping Science Park, Cnema, East Sweden Game och Visualiseringscenter C
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare