Vi vill bjuda in dig till denna speciella talangmatchnings-event mellan svenska företag och högutbildade internationella talanger. Syftet med aktiviteten är att koppla samman företag i Sverige med de bäst kvalificerade talangerna från Marie Skłodowska-Curie Actions stipendieprogram, Europeiska unionens referensprogram för högre utbildning och forskning. Vi vill bjuda in alla MSCA-stipendiater som har försvarat sin avhandling eller avslutat en postdoktoraltjänst i Sverige att registrera sig och matchas med företag som behöver deras specifika kompetenser och kunskaper.

För deltagande företag är detta ett första steg för att möta talanger som har studie- och forskningserfarenhet inom följande områden:

  • Kemi
  • Ekonomisk vetenskap
  • Informationsvetenskap & teknik
  • Miljö- och geovetenskap
  • Life Sciences
  • Matematik
  • Fysik
  • Samhällsvetenskap och humaniora

För talangerna är detta det perfekta tillfället att ta kontakt med rekryterande företag i Sverige.

Hur ansöker man?

Här hittar du registreringen för företag och talanger:

Registrering för företag

Registrering för talanger

Matchning med AI-verktyg

Ett AI-verktyg matchar företagens kompetensbehov med talangernas kompetenser i vår databas för att skapa bästa möjliga matchning för alla.

Talanger med högsta poäng

De talanger som får högst poäng i matchningen, baserat på företagens behov och talangernas kompetens, kommer att bjudas in till ett meet & greet.

Vad händer sen?

Om matchningarna är framgångsrika kan de intresserade företagen, såsom icke-akademiska organisationer, dvs. företag, små och medelstora företag, forskningsinstitut och offentliga organisationer, fortsätta en rekryteringsprocess och ansöka om ekonomiskt stöd i Vinnovas utlysning ”Attrahera, integrera och behålla internationell excellens 2022”.

Detta kan underlätta anställningsprocessen för identifierade MSCA-stipendiater som nyligen har försvarat sin avhandling eller avslutat en postdoc i Sverige. Det är därför möjligt att ansöka om bidrag på upp till 500 000 SEK för att täcka lönekostnader. Hitta mer information här.

När?

Denna MSCA Talent Matchmaking kommer att hållas löpande.

 

MSCA-matchningsevenemanget är en aktivitet från Switch to Sweden, ett projekt finansierat av Vinnova för att underlätta rekryteringen av internationella talanger i svenska företag.

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Svårighetsgrad Avancerad, Digital Expert, Medelsvår
Målgrupp Digitala färdigheter för IKT-proffs och andra digitala experter., Digitala färdigheter för arbetskraften., Digitala färdigheter inom utbildning.
Språk Engelska, Svenska
Evenemangsmiljö Virtuellt live
Typ av initiativ Nationellt initiativ
Tidszon Europe/Stockholm
Organisation Linköping Science Park
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare