Programvaruteknik – 180 hp vid Linnéuniversitetet i Växjö

Om Programmet: Programvaruteknikprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö erbjuder en omfattande utbildning inom design och utveckling av IT-system. Detta program är perfekt för dig som drömmer om en karriär inom spelutveckling, IT-system för bilar, telekommunikation eller andra spännande teknikområden. IT är en integrerad del av vårt samhälle – från hemmet och sjukvården till industrin, och detta program fokuserar på programvaran som driver dessa system.

Vad du kommer att lära dig: Som student på programvaruteknikprogrammet får du en djupgående kunskap i programmering och i konsten att designa och utveckla IT-system. Du kommer att utforska hur man organiserar, designar och utvecklar stora datorsystem, ett område inom datavetenskap som kräver genomtänkta metoder och god organisation. Utöver programvaruteknik kommer du även att få kunskaper inom datornätverk, databaser och operativsystem.

Skapa din egen profil: Programmet erbjuder valbara kurser som gör det möjligt för dig att skräddarsy din utbildning efter dina intressen, till exempel inom datorgrafik eller visualisering.

Examen: Du kommer att erhålla en Filosofie kandidatexamen med huvudområde datavetenskap, inriktning mot programvaruteknik.

Förbered dig med matematik: För att säkerställa att du har de matematikkunskaper som krävs för att lyckas med dina studier, erbjuder Linnéuniversitetet en förberedande sommarkurs i matematik. Denna distanskurs är ett utmärkt sätt att repetera och förstärka dina matematikkunskaper inför programstart.

Vad Programmet Erbjuder:

 1. Bredd och Djup inom IT: Programmet täcker ett brett spektrum av ämnen inom datavetenskap, inklusive programmering, datornätverk, databaser och operativsystem. Detta ger en solid grund för att förstå och utveckla programvaran som driver dagens teknikdrivna värld.
 2. Specialisering: Genom valbara kurser erbjuder programmet möjligheten att specialisera sig inom områden som datorgrafik och visualisering, vilket öppnar upp för karriärer inom spelutveckling, digital media och mer.
 3. Praktisk Erfarenhet: Programmet betonar praktisk erfarenhet genom projektarbete, vilket förbereder dig för de utmaningar och arbetsmetoder som finns i den verkliga världen. Detta inkluderar att lära sig att arbeta effektivt i team och att utveckla färdigheter inom projektledning och konsultation.
 4. Globala Karriärmöjligheter: Med en examen i programvaruteknik är du väl förberedd för en global karriär. IT-industrin är gränslös, och dina färdigheter kommer att vara eftertraktade både i Sverige och internationellt.
 5. Förberedelse för Framtiden: Programmet håller dig i framkant av teknikutvecklingen och förbereder dig för framtida innovationer inom AI, IoT och andra framväxande teknologier.

Karriärmöjligheter:

Programmet i programvaruteknik vid Linnéuniversitetet erbjuder en unik möjlighet att dyka djupt in i den snabbt växande världen av IT och programvaruutveckling. Med 180 högskolepoäng spridda över tre år, ger detta program dig de verktyg och kunskaper som krävs för att bli en framstående datavetare, kapabel att hantera och utveckla komplexa IT-system som finns i allt från vardagsteknik till avancerad industriell utrustning.

Efter avslutade studier kan du ta dig an roller som:

 • Programmerare inom olika teknikområden.
 • Projektledare, där du styr utvecklingsprojekt mot framgång.
 • Konsult, där du erbjuder din expertis till företag och organisationer.
 • Utbildare, där du delar med dig av din kunskap till nästa generation tekniker.

Examen och Framtida Studier:

Efter avslutade studier erhåller du en Filosofie kandidatexamen med huvudområde i datavetenskap, inriktning mot programvaruteknik. Denna examen öppnar dörrar till vidare studier på magister- och masternivå, samt möjligheter till forskarstudier för de som vill fördjupa sig ytterligare inom fältet.

Stöd och Förberedelser:

Linnéuniversitetet erbjuder stöd genom hela din studietid, från studie- och yrkesvägledare till förberedande matematikkurser för att säkerställa att du har de kunskaper som krävs för att lyckas i dina studier.

Om du är passionerad om teknik och vill vara med och forma framtiden, är programvaruteknikprogrammet vid Linnéuniversitetet ett utmärkt val för att starta din resa.

Anmälan: Är du redo att ta steget mot en spännande framtid inom programvaruteknik? Anmäl dig till programmet via antagning.se och börja din resa vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Studieinformation:

 • Start: Hösten 2024
 • Studieform: Helfart, Campus
 • Undervisningsspråk: Engelska
 • Plats: Växjö
 • Ansökningsperiod: Till 15 april
 • Studieavgift: 77 500 SEK per termin för internationella studenter, totalt 465 000 SEK
INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Mjukvara
Svårighetsgrad Grundläggande
Målgrupp Digitala färdigheter för alla
Språk Engelska
Evenemangsmiljö Icke-modersmålstalare, Personer som avslutat eftergymnasial utbildning (EQF 6)
Typ av initiativ Nationellt initiativ
Organisation Linnéuniversitet
Organisation Linnéuniversitetet
Typ av utbildning Utbildningsprogram
Aktivitet utbildningsprogram
Bedömningstyp Klassrumsbaserat
Utbildningens längd Flera år
Är utbildningen gratis? Ja
Är certifikat gratis? Ja
Typ av träningsrekord Single offer
Startdatum 20240901
Utbildningstakt Heltid
Behörighet som erbjuds Tillägg till examensbevis
Industri Informations- och kommunikationsteknik (IKT) som inte definieras ytterligare
Utbildningsplats Blandade
Utbildningsleverantör Linnéuniversitetet
Kostnad för utbildning Utbildningen är kostnadsfri för studenter med medborgarskap inom EU/EES och Schweiz. Information för brittiska medborgare kopplat till Brexit finns på universitets webbplats .