Läs mer om utbildningen här

Kursens huvudsakliga innehåll

Vi har som samhälle stigit in i en digitaliseringsålder – den fjärde industriella revolutionen, eller Industri 4.0, vilket ställer nya krav på framtidens ingenjörer. Med utbildning som ligger i kärnan för utvecklingen av smarta fabriker, inklusive automation, industrirobotar och simulatingsteknologi, kommer du vara starkt eftertraktad på arbetsmarknaden. Detta tvååriga program undervisas på campus i Trollhättan och alla dina studier har en nära koppling till industrin.

Vi Lever i Robotarnas Era

Global digitalisering pågår i samhällen över hela världen och detta har medfört en explosiv tillväxt i användningen av robotar och automationslösningar, en utveckling som inte bara påverkar industrin utan hela kulturer. Vad vi bevittnar är den fjärde industriella revolutionen (Industri 4.0). Vi har inte bara smarta robotar, utan enheter med sensorer och inbyggda system som är anslutna till nätverk (Internet of Things, IoT), vilket utgör grunden för smarta fabriker. Avancerade simuleringsmodeller (digitala tvillingar) och artificiell intelligens (AI) kommer att bli vardagsmat i industrin.

Kurserna som utgör programmet erbjuder dig fördjupad kunskap om smarta fabriker och förbereder dig väl för att bidra till deras utveckling. Du lär dig design och programmering av robotar och automatiseringssystem i virtuell verklighet (VR) samt förstärkt verklighet (AR). Hela programmet har skapats genom samarbete mellan industrin och forskare vid Högskolan Väst.

Framtida Karriärmöjligheter

Efter att ha slutfört detta program kommer du att vara mycket efterfrågad på arbetsmarknaden. Din framtida profession kommer att låta dig arbeta med programmering, simulering och implementering av industriella robot- och automatiseringssystem eller som projektledare för design och utveckling av nya automationslösningar. Många av de internationella studenter som tar examen från vårt program söker jobb i Sverige och stannar kvar för att arbeta här.

Produktionstekniskt Centrum (PTC)

Vissa moduler av programmet äger rum på Produktionstekniskt Centrum (PTC). PTC är en del av Högskolan Väst och ligger på Innovatumområdet i Trollhättan. Här hittar du ett laboratorium som möter de högsta internationella standarderna samt Högskolan Västs forskningsområde Produktionsteknik Väst (PTW). På PTW bedriver vi forskning inom flexibel industriautomation i samarbete med industrin. Det finns många företag kopplade till vår forskningsmiljö och forskningen sker i nära samarbete med industrin. Som student kommer du inte bara att få vara en del av banbrytande forskning, du kommer också att komma i kontakt med framtida arbetsgivare.

 

Undervisning

Undervisningen sker på engelska och på distans. Utbildningen hålls dagtid och helfart 100%.

Avancerad nivå

Utbildningen är på avancerad nivå, master.

Förkunskaper

Kandidatexamen med något av huvudområdena datateknik, elektroteknik, maskinteknik, Industriell ekonomi eller motsvarande, alternativt en till omfattningen motsvarande högskoleingenjörsexamen. I utbildningen på grundnivå skall minst 5 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6 eller motsvarande.

Studieavgift kurs

 TBA kr
*EU/EES-medborgare behöver inte betala avgifter

Complex adaptive systems, MSc, 120hp

  • Examen: Civilingenjörs examen
  • Högskolepoäng: 180
  • Varaktighet: 3 år
  • Nivå: Avancerad nivå, Master
  • Studietakt: Heltid, 100%
  • Undervisningstid: Dagtid
  • Undervisningsform: På distans

Anmälan sker

Anmälan öppen 15 mars – 17 april

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter, Robotteknik, Virtuell verklighet, Augmented Reality
Svårighetsgrad Avancerad
Målgrupp Digitala färdigheter för IKT-proffs och andra digitala experter.
Språk Engelska
Evenemangsmiljö Högpresterande
Typ av initiativ Nationellt initiativ
Typ av utbildning Utbildningsprogram
Aktivitet utbildningsprogram
Bedömningstyp Blandade
Utbildningens längd Flera år
Är utbildningen gratis? Ja
Typ av träningsrekord Single offer
Startdatum 20230828
Utbildningstakt Heltid
Behörighet som erbjuds Tillägg till examensbevis
Industri Informations- och kommunikationsteknik som inte är klassificerad någon annanstans
Utbildningsleverantör Högskolan Väst