Kursens huvudsakliga innehåll
Datateknik ger en spännande möjlighet att ligga i framkant av en revolutionerande framtid. När du avlägger denna examen kommer dina kreativa förmågor att främja banbrytande teknik som förändrar liv och gör vår värld mer hållbar. Genom programmering, programvaruutveckling och problemlösningsförmåga kan du forma morgondagens samhälle för miljontals människor runt om i världen!
Programmerad teknik får allt större betydelse genom att den utför, förenklar och effektiviserar allt fler moment i vardagen. Den här utbildningen förbereder dig för en kreativ yrkesroll där du är med och utvecklar framtidens hållbara samhälle genom intelligent teknik som förbättrar och underlättar människors vardag.
Om utbildningen
Vad läser du som civilingenjör i datateknik?
Programmet Civilingenjör i datateknik ger dig en bred grundförståelse för teknik och naturvetenskap och spetskompetens inom inbyggda och intelligenta system. Detta gör att du utvecklas till en självständig och innovativ problemlösare som kan kommunicera och samarbeta i en högteknologisk och internationell miljö.
Under de tre första åren bygger du upp en gedigen grund inom datateknik, matematik, naturvetenskap och ingenjörsrollen. Kurser inkluderar en- och flervariabelanalys, algoritmer och datastrukturer, teknisk fysik, ellära och elektronik.
Specialisera dig med valbara inriktningar
De två sista åren fördjupar du dig inom en av två inriktningar: artificiell intelligens eller samverkande inbyggda system. Du kan själv påverka innehållet i din utbildning genom att välja att bredda din kompetens inom industriell ekonomi och organisation, med kurser i innovationsledning, entreprenörskap och affärsutveckling.
Samarbete med arbetslivet
Högskolan i Halmstad samarbetar med näringslivet inom forskning om bland annat artificiell intelligens, hälsoteknik, robotteknik och miljö- och fordonsteknik. Detta gör att du kan genomföra delar av din utbildning på en arbetsplats och få värdefulla insikter i ditt framtida yrkesliv.
Testa, pröva och experimentera
På Högskolan i Halmstad deltar du i inspirerande undervisning tillsammans med engagerade lärare och studenter. Utbildningen har många praktiska moment och du arbetar i olika projekt i en modern studiemiljö. Projektarbeten genomförs ofta i samverkan med företag eller inom Högskolans samverkansarena Elektronikcentrum Halmstad och innovationscentrum Leap for Life.
Efter utbildningen
Examen: Utbildningen leder till en civilingenjörsexamen i datateknik.
Vad kan du jobba med?
Efter utbildningen har du en bred bas med spetskompetens, vilket öppnar många möjligheter och gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Du kan arbeta med avancerade datatekniska tillämpningar inom hälsoteknik, energi- och miljöteknik, transport och logistik, robotteknik, och telekom. Datateknik spelar även en viktig roll inom media- och underhållningsbranschen. Civilingenjörer inom industrin har ofta arbetsledande ställningar eller arbetar med forskning och utveckling.
Tidigare studenter har arbetat som mjukvarukonsulter, systemutvecklare, designingenjörer, mjukvaruutvecklare, programmerare och testingenjörer.
Möjligheter att studera vidare
Efter att ha avslutat civilingenjörsprogrammet är du behörig att söka till forskarutbildning.
Studera utomlands
Högskolan i Halmstad har ett stort internationellt utbyte med lärosäten runt om i världen, till exempel i Kina, Sydkorea, Taiwan och Singapore, viktiga aktörer inom IT-utvecklingen. Att studera utomlands ger värdefulla erfarenheter som gör dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden. Högskolan har också en internationell atmosfär tack vare utländska studenter som kommer genom utbytesavtal.
Undervisning
Undervisningen sker på engelska på campus. Utbildningen hålls dagtid och helfart 100%.
Avancerad nivå
Utbildningen är på avancerad nivå, master.
Förkunskaper
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E.
Studieavgift kurs
690 000 kr
*EU/EES-medborgare behöver inte betala avgifter
- Examen: Civilingenjörs examen
- Högskolepoäng: 300
- Varaktighet: 5 år
- Nivå: Avancerad nivå, Master
- Studietakt: Heltid, 100%
- Undervisningstid: Dagtid
- Undervisningsform: På campus
Anmälan sker
Anmälan öppen 15 mars – 17 april