”Junta Andalucía” är ett utbildningsprogram som för närvarande pågår i den spanska regionen Andalusien och ett resultat av samarbetet mellan ministeriet för utbildningsutveckling och yrkesutbildning vid Junta de Andalucía och Amazon Web Services (AWS).

Huvudmålet är att stödja nästa generation av digitala talanger i regionen och reagera på den växande efterfrågan på IKT på den spanska arbetsmarknaden. Utbildning i molntjänster via AWS Cloud integreras i läroplanen för IKT i regionen Andalusien på ett kompletterande sätt. Utbildningsprogrammet startade 2021 och löper fram till slutet av juli 2023.

Varför är detta en god praxis?

Utbildningsprogrammet är det första i sitt slag i Spanien. Det finns på 105 yrkesutbildningscentrum i Andalusien, med totalt 175 it-cykler, som erbjuder utbildningsinnehåll baserat på molnteknik.

Programmet förväntas utbilda omkring 6,000 studenter i Andalusien under de kommande 2 åren. Stöd ges också till lärare, och över 700 lärare deltar redan i olika aktiviteter. Utbildningen

stöder inte bara förbättrad kompetens och digital kompetens, utan underlättar också tillgången till arbetstillfällen på området (från molnarkitektur till dataanalys, cybersäkerhet, sakernas internet eller programvaruutveckling) och molnbaserade arbetstillfällen, såsom operativ utveckling eller DevOps.

INFORMATION
Geografiskt område Spanien
Ämne Artificiell intelligens, Internet of Things, Molnbaserad databehandling
Svårighetsgrad Medelsvår, Avancerad
Målgrupp Digitala färdigheter inom utbildning.
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ
Typ av finanisering Offentlig-privat
Industri Tvärvetenskapliga program och kvalifikationer som inbegriper informations- och kommunikationsteknik (IKT)