Projektet KID_ACTIONS har nyligen lanserat utbildningsverktygslådan KID_ACTIONS i syfte att förstå, förebygga och reagera på nätmobbning bland ungdomar från 11 års ålder till 18 år.

Inom ramen för lanseringen av verktygslådan anordnade projektet ett webbinarium den 4 juli 16.00 (CEST). Under webbinariet kommer formella och icke-formella utbildare att introduceras i det material och de verktyg som finns i verktygslådan och kommer att få möjlighet att lära sig hur dessa verktyg kan användas i samarbete med barn och ungdomar.

Även om webbseminariet främst riktar sig till lärare är alla välkomna att delta för att ta reda på hur verktygslådan kan genomföras utifrån deras behov.

Registrera dig genom att fylla i detta korta formulär och du kommer också att få en påminnelse före webbinariet med länken för uppkoppling.

Om projektet

Projektet KID_ACTIONS hjälper lärare, utbildare och ungdomsledare att främja effektivitet och ändamålsenlighet i utbildningen om risker och effekter av nätmobbning. Projektet syftar till att uppnå detta mål genom att ge ungdomar möjlighet att reagera effektivt mot nätmobbning genom en plattform för digital utbildning, inklusive ett avancerat övervakningssystem för sociala medier.

Mer information om verktygslådan finns i den här inledande videon.

INFORMATION
Geografiskt område Europeiska unionen
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår
Målgrupp Digitala färdigheter inom utbildning.
Språk Engelska
Evenemangsmiljö Virtuellt live
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ
Tidszon Europe/Brussels
Industri Tvärvetenskapliga program och kvalifikationer som inbegriper utbildning