Vill du upptäcka den digitala världen? Följ med oss i sommar!

07 Juni 2024, 13:43 • Marisa Abela Gatt

Letar du efter ett sommaräventyr som är både intressant och lärorikt? Leta inte efter mer! Stiftelsen eSkills Malta, som lyder under ministeriet för ekonomi, näringsliv och strategiska projekt, är här för att göra din sommar oförglömlig. Föreställ dig att du är den första som upptäcker världen av digitala färdigheter och artificiell intelligens (AI), omgiven av andra studenter som är angelägna om att utforska teknikens underverk. Känns det inte vettigt? Detta är precis vad våra sommarskolor och Bootcamps erbjuder!

Låt oss först prata om vilka vi är. Vi är en nationell koalition som består av representanter från regeringen, industrin och utbildningssektorn. Ett av våra viktiga uppdrag är att öka de unga generationernas digitala färdigheter och förbereda dem för framtiden. Nu ska vi återgå till en plan för sommaren. Våra sommarskolor och Bootcamps är inte vanliga – de är din biljett för att upptäcka den intressanta världen av artificiell intelligens (AI), digital innovation och databehandling. Är det troligt att du frågar vad som är betydelsen av allt detta? I dagens snabba värld kan dessa färdigheter öppna dörrar till stora möjligheter!

Här är nyheterna: eSkills Malta Foundation, MDIA och Tech.mt har gått ihop med MCAST och University of Malta för att skapa sommarskolor och bootcamps skräddarsydda för studenter. Vad är vårt mål? Att förkroppsliga unga generationers sinnen med den kreativitet som behövs för att lyckas på vilken karriärväg som helst, i vilken bransch som helst. Våra sommarskolor och träningsläger handlar inte bara om lärande – vårt mål är att ta en pjacir medan du lär dig!

Tänk på kodning som ditt hemliga språk, så att du kan kommunicera med datorer och få dina idéer till liv. Med rätt kompetens kan du skapa vad som helst i din fantasi. Men det är bara början. AI lägger till ytterligare ett lager till dina digitala färdigheter. Med AI kan du lära maskiner att tänka, lära sig och anpassa sig, vilket öppnar upp en värld av möjligheter. I en värld där tekniken utvecklas med blixtens hastighet är det avgörande att kunna anpassa sig och förändras till det bättre. Digitala innovatörer är morgondagens ledare som formar framtiden med sin intelligens och kreativitet. Från interaktiva workshops till praktiska projekt, varje session lovar ett nytt äventyr. Oavsett om du är en teknisk whiz eller helt ny, det finns något för alla. Och vi har nämnt de bästa mentorerna vi har? Du kommer att vägledas vid varje steg på vägen av experter som brinner för teknik och gör ett roligt sätt att lära!

Vad väntar du på? Följ med oss i sommar och ansök om detta digitala äventyr och vem vet vad man ska upptäcka? Du kan avslöja din dolda talang för AI!

Om du är villig att ta reda på mer information om dessa intressanta kurser, besök:

https://mg2imalta.com/future-innovators-2024/
https://www.um.edu.mt/events/digitalsummercamp2024/

Ett Teen Tech-äventyr En Bootcamp på oss och tech Framtida innovatörer Summer School Plus Framtida innovatörer sommarskola

INFORMATION
Geografiskt område Malta
Ämne Artificiell intelligens, Internet of Things, Webbutveckling, Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ