Upptäck den talang vi arbetar med i dig!

12 November 2023, 06:08 • IT v kurze www.itvkurze.sk

Tro det eller ej, i varje person sjunker vi lite talang, och ofta är vi separerade från den ljusare framtiden först när vi upptäcker den. Ibland är det en liten aning som vi inte ens märker. Vi har utarbetat en lista över 11 kvaliteter av lovande IT-proffs:

1. Logiskt och analytiskt tänkande

Programmering bygger på logik. Logik är faktiskt det som gör det möjligt för programmet att bestämma och utföra uppgifter, beräkningar. Det kan starta en åtgärd, upprepa en rad steg eller avsluta processen. Förmågan att skriva ett program som kan styra utdata och manipulera data är en hård färdighet eller programmeringsmekaniker. Programmeraren måste veta hur man tillämpar logik på sekvenskod, skriver kommandon, hanterar händelser med hjälp av logiska operatorer och skapar formler. Denna kunskap är nödvändig.

Logiskt och analytiskt tänkande som egenskap skiljer sig från logiken i fysisk kod. När det gäller arbetsvanor och personlighetsdrag är logiken hur en programmerare närmar sig uppgiften. Det är så det analyserar data, formar beslut, föreslår en plan, implementerar en lösning, utvärderar resultat och underbygger sina åtgärder. Om du har logiskt tänkande, kommer du att kunna hitta svar på problem lätt Förmågan att hantera problemet logiskt och analytiskt gör det till en nybörjare programmerare.

2. En älskare av pussel och pussel

Varje programmerare upplever tider när hans kod inte fungerar. Ofta, eftersom en stor del av kodningsprocessen består av trial and error. Nybörjare programmerare kan vara mycket frustrerade av detta, vissa så mycket att det avskräcker dem från att göra detta arbete. Mer hållbar i detta avseende kommer att vara särskilt älskare av pussel och pussel. För dem kommer det att vara ett stort pussel som kommer att försöka lösa med entusiasm och arbeta i IT kommer att vara ett spel för dem.

3. Nyfikenhet

Nyfikenhet hjälper till att utveckla utvecklaren på två sätt. Det motiverar nybörjaren under lärandet och hjälper de avancerade i sin önskan att söka nya möjligheter till lärande, tillväxt. En annan konsekvens av nyfikenhet är att dess bärare inte skäms för att ställa frågor. Det kanske låter banalt, men nyckeln till att veta är att acceptera att vi inte vet något. Att erkänna (för dig själv och andra) att vi inte vet något är inte vår svaghet. Det är ett sätt att utöka kunskap och framsteg. Nyfikna utvecklare förstår reparationen innan de gör det. De kopierar inte och klistrar inte in en kod ur svaret från diskussionerna till Stack Overflow utan att förstå varför och hur man löser problemet. Nyfikenhet är nödvändig för varje IT-barns naturliga och motiverade utbildning. Om du vill förbättra, är han din sanna vän. Tack vare nyfikenhet kan du spendera varje dag med att arbeta för att bli en bättre utvecklare.

4. Disciplin

Utvecklaren spenderar mycket tid bakom tangentbordet, oavsett om det finns andra människor i rummet eller inte. Det är viktigt att kunna upprätthålla arbetsregimen under lång tid. Disciplin spelar en viktig roll här. Kan du använda din inre motivation under svåra dagar? Kan du sätta framför dig en metaforisk ”morot” som drar dig till ditt mål? Om svaret är ja, är du en disciplinerad typ av person. Detta är en mycket viktig funktion för programmerare.

5. En livslång student

Programmering, som nästan allt arbete som rör datorteknik, är föremål för extremt snabba förändringar. Tekniken utvecklas inte bara i en hisnande takt, men också trender kommer och går, ibland på bara några månader. Om du vill arbeta inom detta område måste du vara villig att lära dig nya saker. Ständigt. Detta innebär att uppdatera dina färdigheter med jämna mellanrum för att matcha marknaden och tekniken som helhet. Om du vill bli en framgångsrik programmerare är det en viktig färdighet.

6. Anpassningsförmåga

Legenden säger att det en gång i tiden fanns ett projekt som gick smidigt från början till slut. Verkligheten är annorlunda. Projektkraven och omfattningen förändras ständigt i programmeringen. Det är delvis därför detta arbete är så spännande. Den agila förvaltningen av projekt, som har varit mycket populär under de senaste åren, handlar främst om att anpassa sig till förändringar. Därför, som programmerare, måste du vara villig och kunna hantera det.

7. Kommunikationsförmåga

Hittills tror många felaktigt att kommunikation inte är viktigt i IT-världen. Detta är en av ovanstående myter om programmerare. Programmerare arbetar med människor utanför sitt eget område för de flesta av sina projekt. Kommunikation är avgörande – oavsett om du behöver prata med kunder, andra avdelningar eller kollegor som har olika grader av erfarenhet inom ett visst område. Kunna förklara effektivt och korrekt vad du gör och varför, klargöra hur du bestämde dig för att göra det och lista möjliga alternativ. Utan bra kommunikationsförmåga kan du bara inte. Om du har dem, är du också nyfiken och ställer korrekt formulerade frågor, du kan utvecklas i snabb takt.

8. Lagspelare

Filmer skildrar ofta en superframgångsrik programmerare som själv kan hantera mirakel att vänta. Återigen är verkligheten helt annorlunda. Programmerare arbetar självständigt, men endast på specificerade uppgifter som utgör milstolpar. Projekt är ett lagarbete i den verkliga världen. Därför är det viktigt för utvecklare att kunna komma överens med sina medarbetare. Du måste kunna samarbeta med människor med olika förmågor och respektera olika åsikter. Försök att lära känna dina kollegor som människor, inte bara som teknisk personal. Att prata om andra saker än projektet bidrar till att skapa relationer som underlättar samarbete. En riktig lagspelare fokuserar på gemensamma prestationer och gemensamma mål, inte personliga. Dessutom, i hela lagets intresse, försöker han lära sig nya saker och kan acceptera feedback, kritik. Ett tecken på en lagspelare är också en önskan att fritt dela med sig av sin kunskap och hjälpa andra utvecklare att förbättra sig själva.

9. Tålamod

Tålamod är en dygd – och dess brist är ett problem i varje yrke, särskilt i början. Tänk dig att du inte kan hitta ett fel i din kod eller ens någon annans kod. Tänk dig att du väntar på en kollega utan vilken du inte kan gå vidare. Det krävs bara tålamod, annars blir du en del av problemet. På lång sikt kan detta sakta ner ditt arbete och negativt påverka lagets sammanhållning. Otålighet skadar också vår hälsa. Människor som ofta är otåliga och arga är under ständig stress.

10. Kärleken till teknik

Som barn, fick du reda på hur saker och ting fungerar? Har du brutit ner dem och sedan samlat ihop dem? Är det du som sätter upp en ny diskmaskin hemma? Är du den vars syster kommer att ta med en hackad dator till? Så det är klart att du har tekniken i blodet och du är mer än lämplig för att arbeta inom IT! Det är tydligt att dessa aktiviteter är långt ifrån mjukvaruutveckling, men vet att du är på rätt spår.

11. Kreativitet

Kreativitet är förmågan att skapa kopplingar mellan till synes orelaterade saker. Kreativitet är drivkraften bakom världens utveckling i olika dimensioner och riktningar, och dess grund är kreativt tänkande. Mjukvaruutveckling är förmodligen det mest kreativa området du kan tänka dig. Det är en mänsklig idé framför en skärm som väntar på att fyllas med en kod som du kan skapa nästan vad som helst. Att utveckla programvara eller utforma en webbplats kan vara svårt i början. Kreativitet hjälper till att hitta en fungerande lösning. När du planerar ett nytt projekt måste du försöka undvika frasen ”kan inte göras”.

BONUS: Lathet

Seriöst! Lathet anses allmänt vara en mycket dålig funktion. Särskilt om det är vår framtida medarbetare. Men vem kommer att hitta det snabbaste sättet att göra något enklare och snabbare? Bara en lat man! Därför är lathet (naturligtvis i rimlig utsträckning) ett stort inslag i den framtida programmeraren. Varje företag letar efter sätt att automatisera processer för att spara tid och pengar.

Har du hittat dig själv i en av egenskaperna? Han kanske har märkt att många av dem är relaterade och ofta uppmuntrar varandra. Därför är det tillräckligt att en av dem är din dominerande funktion och det är mycket troligt att du skulle vara ett bra IT-barn. Med IT-kursen kan du behärska grunderna tillräckligt för en juniorposition. Hur då? Läs artikeln med titeln IT om 5 månader? Med det på kursen ja!

Vi öppnar studien två gånger om året, var och en i februari och september. Datum för studiens start anges för varje program. Nästa termin öppnar den 5 februari 2024. Vi kan ge dig en rabatt på upp till 10 % av det totala priset på utbytesavgiften för snabb registrering inom rabatträkningen.

Jag vill veta mer

INFORMATION
Geografiskt område Slovakien
Ämne Digitala färdigheter, Webbutveckling, Utveckling av mobila applikationer, Mjukvara, Högpresterande datorsystem
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad, Digital Expert
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ