Teknologi för din framtid: Microsofts initiativ för den nya generationens digitala egenmakt

10 Maj 2024, 08:29 Teknologi din framtid

Microsoft lanserar initiativet Tech Your Future och erbjuder för första gången unga människor i början av sin karriär möjlighet att förvärva avancerade digitala färdigheter, som kombinerar utbildning med betalt arbete i stora företag.

Eurobank och PwC Grekland är de första företagen att anta initiativet och aktivt stödja den digitala förstärkningen av den yngre generationen, som erbjuder ett komplett program för sysselsättning och yrkesutbildning.

Initiativet ”Tech Your Future” riktar sig till högskoleutbildade med en passion för teknik och de modernaste digitala tillämpningarna, utan tillhörande it-examen. Berörda parter kommer att kunna bekanta sig med innovativa tekniska verktyg och specialisera sig på ett stort antal nya digitala objekt, som tillhör de två stora företag som har anammat initiativet från det första året av genomförandet.

Utbildningen och den parallella arbetslivserfarenheten varar totalt två år. Eurobank och PwC Grekland kommer att välja bland 10 akademiker, som kommer att ha möjlighet att specialisera sig på Microsoft cloud computing, dataanalys och artificiell intelligens teknik, genom sitt samarbete med kända yrkesverksamma i de två företag som använder dessa tekniker i en rad olika arbetsområden.

Slutligen fortsätter deltagarna i slutet av programmet att arbeta i de företag som deltar i initiativet, samtidigt som de berikar sitt CV med erkända certifieringar relaterade till Information & Cyber Security, Information Systems Audit, IT Governance och Data Analytics, vilket kommer att förbättra deras utsikter för deras nästa professionella steg.

För mer information om initiativet ”Tech Your Future”, följ länken nedan: Teknologi din framtid.

INFORMATION
Geografiskt område Grekland
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Medelsvår
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ