TECH50 2022: IDG och TechSverige hyllar Sveriges mest inflytelserika tech-personligheter

IDG.se, i samarbete med TechSverige, har publicerat TECH50 2022, en prestigefylld lista över de mest inflytelserika personerna inom tech i Sverige under 2022. Denna lista är en hyllning till ledare, innovatörer och inspiratörer som spelar en avgörande roll i den digitala omställningen av samhället och individens liv.

Åsa Zetterberg, förbundsdirektör för TechSverige och juryordförande, betonar vikten av dessa ledare och hjältar, särskilt i en tid av digital transformation. “I Sverige har vi många modiga personer som tar stort ansvar och inspirerar. Med TECH50-listan vill vi synliggöra dessa personer lite extra,” säger hon.

TECH50 är tänkt att bli en årlig tradition som stärker Sveriges position som en ledande technation. Sex framstående personer från listan kommer att uppmärksammas särskilt under TechAwards Sweden, en stor branschfest arrangerad av IDG och TechSverige, som äger rum på Sergel Hub den 22 mars. Under evenemanget kommer även en slutgiltig vinnare att koras.

Åsa Zetterberg reflekterar över de utmanande pandemiåren och tech-sektorns bidrag under denna tid. “Det har blivit tydligt för allt fler hur mycket tech bidrar, och det är värt att hyllas,” säger hon. Hon uttrycker också glädje över att restriktionerna lättar och att branschen återigen kan mötas fysiskt.

TechAwards-evenemanget kommer att vara en hyllning till hjältar, innovatörer och förebilder inom tech. Förutom “Tech 50” kommer även finalister och vinnare i kategorier som Årets hållbarhetspris, Årets kompetenspris, Årets säkerhetspris, Årets mest värdefulla användning av tech och Årets techföretag att presenteras.

Evenemanget, som börjar kl. 13.00, kommer att erbjuda en blandning av kunskap, inspiration och festliga prisutdelningar, avslutat med ett festligt mingel.

Joakim Allwin, Managing Director på IDG, understryker IDG:s drivkraft: “Vi drivs av tron på att teknik ska användas för att göra världen till en bättre plats, och Tech Awards är ett perfekt tillfälle att uppmärksamma de personer och företag i branschen som gör just det. Vi hoppas kunna bidra med extra energi och bli den årliga, återkommande och självklara branschfesten för alla inom tech.”

Bild: Unsplash ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ