Team Europe – vinnare av den 1:a internationella cybersäkerhetsutmaningen

Enisa, EU:s cybersäkerhetsbyrå, stod värd för den första omgången av en internationell cybersäkerhetsutmaning för unga aktörer inom cyberindustrin. 

Denna första upplaga av ICC avslutades fredagen den 17 juni i Aten, efter två dagars intensiv och ihållande konkurrens mellan teamen om att möta årets cybersäkerhetsutmaningar. Det team som löste de största utmaningarna och vinnaren av ICC 2022 är Team Europe, följt av Team Asiaandra plats och Team USAtredje plats.

Kommissionen gratulerar Team Europe och alla regionala team till deras aktiva deltagande och engagemang. EU-kommissionens vice ordförande Margaritis Schinas delade ut priset och sade följande:
Världen behöver fler yrkesverksamma inom cybersäkerhet. Vårt samhälle behöver fler människor med rätt säkerhetskompetens för att skydda våra demokratier, våra värden och vår sammanlänkade värld. I dag tar vi därför itu med denna kompetensbrist på cybersäkerhetsområdet med en annan utmaning, nämligen den internationella konkurrensen om cybersäkerhetsutmaningar. Denna tävling är ett utmärkt tillfälle att öka medvetenheten om behovet av fler cybersäkerhetsexperter på området. Det är ett exempel på hur vi genom att samarbeta kan ta itu med kompetensklyftan inom cybersäkerhet och föra våra ungdomar i framkant när det gäller att hitta lösningar för att skydda oss mot dagens ständigt ökande hot.

Läs mer om hela utmaningen här.
 

© ENISA

INFORMATION
Geografiskt område Europeiska unionen
Ämne Cybersäkerhet, Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad, Digital Expert