Spela in deltagande i den fjärde internationella studenttävlingen för skapandet av en utbildningsstyrelse och digitalt spel av EKOME!

För fjärde året i rad deltog grupper av elever och lärare från skolor i Grekland och Cypern i tävlingen för att skapa fantasifulla brädspel och digitala spel. Antalet deltagare i år har skjutit i höjden: vi fick 148 färdiga spel, varav 104 brädspel och 44 digitala spel. Totalt sett hade vi en 130 % ökning i inlämningar jämfört med förra året, där 64 spel (48 brädspel och 16 digitala spel) hade deltagit. Imponerande var i år och inträdet av skolor på Cypern med 42 deltagande från skolor på alla nivåer.

Skolans entusiastiska deltagande visar än en gång att mirakel kan göras i skolan när det finns motivation, samarbete och kollektiv ansträngning och naturligtvis att lektionen kan vara (och) spela!

Baserat på utvärderingskriterierna (ursprunglighet i idén om spelet, perfektion i design och genomförande, pedagogisk dimension och kompatibilitet med inlärningsinnehållet, kombination av roligt och lärande, aktivt deltagande av studenter i alla stadier av skapande, beroende på deras specifika egenskaper och utbildningsnivå) EKOME är glada att meddela resultaten (utmärkelser och referenser) avjuryn för 4: e internationella studentbordet och Digital Game Creation Competition ”Lektion… spelet!”, för läsåret 2023–2024.

Varmt grattis till de grupper av skolor som belönades och till alla grupper av elever och lärare som deltog, för passion, kreativitet, inspiration, fritid och själ de ägnade!

Vi hoppas att träffas igen nästa läsår – håll utkik i höst för tillkännagivandet av den 5: e tävlingen!

Tävlingen anordnades gemensamt av National Centre for Audiovisual Media and Communication, ministeriet för digital styrning, Association of Informatics and Communications Engineers och Panhellenic Association of Graphic Arts Technology Graduates, i samarbete med ScratchGame Lärargruppen, under överinseende av regionen Attika och generalsekretariatet för Hellenes Abroad och utrikesministeriets offentliga diplomati. För mer information och resultaten av dessa priser, vänligen följ länken nedan: Utmärkelser av den fjärde internationella studenttävlingen för skapandet av pedagogiskt bord och digitalt spel ”Lektionen… spelet!”

Återpublicering av EKOME:s tillkännagivande

INFORMATION
Geografiskt område Grekland
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ