Nyhet: Grit:lab Öppnar Dörrarna för Framtidens Kodare på Åland – Inga Förkunskaper Krävs

13 December 2023, 13:42 Learn to code and change the game

Grit:lab, en innovativ teknisk skola på Åland, har nu öppnat ansökningsprocessen för sitt unika 24-månaders kodningsprogram. Detta program är utformat för att välkomna individer från alla bakgrunder, med eller utan tidigare erfarenhet i kodning, och förbereda dem för en framgångsrik karriär inom teknik.

Unik trestegsprocess för ansökan

Ansökningsprocessen till grit:lab är uppdelad i tre steg, där det första steget innefattar två online kognitiva spel som testar sökandes logiska tänkande och minnesförmåga. Dessa spel kräver ingen tidigare kodningserfarenhet och är utformade för att vara tillgängliga och engagerande.

Introduktion på campus

Efter de online kognitiva spelen följer en obligatorisk online-incheckning, där potentiella studenter får en första inblick i grit:labs campus och dess gemenskap. Denna incheckning ger även en översikt över programmet och dess struktur.

Den tredje och sista fasen av ansökningsprocessen är Piscine, en intensiv 4-veckors introduktionsperiod på campus. Under denna tid får deltagarna fördjupa sig i kodning och peer-to-peer-lärande, och får en känsla för grit:labs unika lärandemetod.

Öppen för alla över 18 Grit:lab betonar att programmet är öppet för alla som är minst 18 år gamla, oavsett tidigare erfarenhet eller utbildningsbakgrund. Skolan uppmuntrar öppensinnade och motiverade individer att ansöka och fördjupa sig i kodningens värld.

Viktiga datum att notera

Ansökningsperioden sträcker sig från 1 december 2023 till 31 januari 2024. De som väljs ut kommer att delta i Piscine under april eller maj 2024, med programstart i september 2024.

Grit:lab representerar en unik möjlighet för alla som är intresserade av att utforska teknik och kodning, och erbjuder en väg till en framtidssäker karriär inom en ständigt växande bransch.

För mer information om programmet och ansökningsprocessen, besök grit:lab’s programwebbplats.

 

Bild: Unsplash ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Webbutveckling, Digitala färdigheter, Mjukvara
Svårighetsgrad Medelsvår, Digital Expert, Avancerad
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ