MaltaPI – Ett Europa rustat för den digitala tidsåldern: ett offentligt hackaton för personer över 12 år

15 Juli 2022, 07:33 MaltaPI Hackathon: videoinspelning

Europeiska kommissionens representation i Malta samarbetade nyligen med eSkills Malta Foundation och Headstart Technology Ltd för att organisera MaltaPi: ett offentligt hackaton på temat ”Ett Europa rustat för den digitala tidsåldern”.

Evenemanget strukturerades som en RaspberryJam, ett format för samhällsdrivna hackatoner som har blivit alltmer populära runtom i världen. Under en Jam träffas människor från alla samhällsgrupper och utbildningsområden för att utforska digital produktion och fysisk databehandling i en informell miljö som uppmuntrar experiment och innovation.

 

Varje Jam är en möjlighet att lära sig mer om kodning, robotteknik och digitala färdigheter – oavsett ålder eller bakgrund. Detta särskilda evenemang var särskilt inriktat på tonåringar som var 12 år eller äldre, särskilt de som var intresserade av en karriär inom IT eller datavetenskap.

MaltaPi fick också stöd av en grupp tävlings- och programmeringsstudenter från Taitotalo Helsingfors, ett ledande yrkesutbildningscentrum i Finland. Eleverna delade med sig av sin passion för speldesign samt sina erfarenheter och ambitioner när det gäller att arbeta inom spelbranschen.

 

Digitala spel är ett spännande ämne för många unga elever på Malta: frågorna handlade om vad det egentligen skulle vara för att omvandla denna passion till en karriär. Studenterna från Taitotalo var på Malta som en del av GIGA:s Erasmus ± projekt som för närvarande pågår mellan Headstart Technology, Donauuniversitetet i Krems Österrike, Maria Reginas högskola i Malta och Taitotalo.

Och vill veta mer:

Följ MaltaPI:s aktiviteter på Facebook och missa inte den här korta videon om du vill komma ikapp med aktiviteterna under evenemanget!

© MaltaPiJam

INFORMATION
Geografiskt område Malta
Ämne Robotteknik, Mjukvara, Utveckling av mobila applikationer, Webbutveckling, Mikroelektronik, Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ