Linköping Science Park i framkant inom tech-sektorn

Under Linköping Science Parks årliga event Science Park Update fick innovativa startups och växande scaleups ta plats på scenen – tillsammans med bland andra hedersgästen Stefan Löfven.

Vilka ambitioner och satsningar finns inom Linköping och vad har stadens politiker på agendan för att förverkliga dessa? Kommunalrådet Niklas Borg inledde Science Park Update med att ge en stark bild av Linköpings framtid. Syftet med eventet är att lyfta fram röster som är en del av Linköpings växande ekosystem av innovation. Niklas Borgs tal förstärktes av näringslivsdirektören Louise Fälldin när hon berättade att Linköping står starkt inom techsektorn i jämförelse med andra städer – en undersökning visar att Linköping är en av de främsta städerna när det gäller utveckling av teknikbranschen, med över 13 000 anställda inom sektorn, och det utan Saab.

Innovation för dagens medarbetare

Startup-företagen Liopep, SeaPattern och ArgusEye tog sedan plats på scen för att berätta om sina arbeten. Liopep satsar på dagens moderna medarbetares hälsa och vill minska stillasittandet. Hela publiken rätade på sig när de berättade om deras sociala pausprogram som genom gamification ska få fler att ta regelbundna pauser.

Omvänd hierarki skapar förståelse

Forefronts Oscar Groppfelt och Fredrik Carlén berättade om sitt deltagande i Linköping Science Parks omvända mentorsskapsprogram, Reversed Mentorship Program. I programmet får en student vara mentor åt en företagsledare, i detta fall både Oscar Groppfelt och Fredrik Carlén. Programmet ger möjlighet att lära sig mer om hur man marknadsför och når ut till dagens unga. Fredrik berättade att han ser programmet som en chans att förstå dagens ungas ambitioner och förväntningar.

En disruptör under pandemin

Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code som erbjuder smarta självprovtagningslösningar, var också på scenen och berättade om företagets resa. Dynamic Code utvecklades enormt under pandemin, när efterfrågan på företagets covid-19 tester ökade lavinartat. Anne Kihlgren berättade att det ledde till att företagets omsättning ökade med 1500 procent på ett år.

Stefan Löfven imponerad av innovationskraften

Dagen avslutades med hedersgästen, före detta statsministern Stefan Löfven. Idag är Stefan Löfven ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet och Ordförande för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (SIPRI). Han reflekterade över det faktum att Linköping är en stark innovationskraft att räkna med. Inte minst var dagens agenda och gäster imponerande och visade Östergötlands potential för utveckling och nya jobb. En av lärdomarna som han tar med sig är Forefronts omvända mentorskapsprogram.

Läs mer om Science Park Update 2023 här.

INFORMATION
Geografiskt område Länder utanför EU
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad, Digital Expert
Typ av initiativ Regionalt initiativ