Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien lanserar interaktiv STEM-karta

01 Augusti 2023, 08:39 Hitta Stem

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) senaste innovation tar formen av en sökbar karta inriktad på STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Med mer än 300 aktiviteter inom områdena naturvetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik ger kartan en omfattande överblick över möjligheterna inom dessa områden över hela landet.

Oavsett om det handlar om att besöka ett lokalt science center, dyka ner i en tematisk programmeringskurs, delta i spännande hackathons, söka extra hjälp i en mattestuga, utforska vetenskap i sommarforskarskolor eller engagera sig i en rymdfokuserad förening – IVAs STEM-karta visar vägen. Med denna karta blir det lättare än någonsin för unga mellan 10 och 19 år att upptäcka och engagera sig i STEM-aktiviteter i deras närhet.

Kartan kommer inte bara att uppmuntra unga att utforska STEM-relaterade aktiviteter utan också att synliggöra och öka tillgängligheten av dessa resurser. Detta initiativ är en del av IVAs större satsning, “Framtidens Kunskapssamhälle”, som strävar efter att främja vetenskap och teknik bland unga.

Genom att samla alla dessa resurser på ett ställe hoppas IVA inspirera nästa generation av forskare, ingenjörer och innovatörer. Kartan erbjuder ett enkelt, intuitivt och omfattande verktyg för både elever och lärare att dra nytta av de rikliga STEM-möjligheterna i Sverige.

Se kartan

Bild: Unsplash ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ