Industrijättarna går ihop för att hitta techstjärnor

14 Januari 2023, 09:57 IndX- startup arena for Industry 4.0

Östsveriges globala storföretag Saab, Husqvarna Group, Toyota Material Handling och Väderstad går ihop med Linköping Science Park under namnet IndX för att hitta nya innovativa idéer och startups inom tech. Den första av årets fyra pitchdagar står nu runt hörnet och går av stapeln den 31 mars.

IndX, den öppna innovationsarenan för att matcha industrijättar med industri 4.0-startups från hela världen, har snart sin första pitchdag. Processen för att hitta nya potentiella stjärnor inleds med anmälan och urval, för att sen bjudas in till en pitchdag den 31 mars mars. Först ut är Toyota Material Handling.

Från världens alla hörn – chans till samarbete

Företag uppmanas söka oavsett var i världen de befinner sig. Som startup får du chansen att pitcha dina idéer både på plats och digitalt. Och om det lyckas blir nästa steg att samskapa framtida idéer tillsammans med FoU-personal från partnerföretagen. De mest lovande koncepten blir också garanterade finansiering för verkliga projekt tillsammans med en eller flera av partnerföretagen. Målet är att starta minst fyra Proof of Concept-projekt varje år, där en eller flera partner arbetar tillsammans med en IndX-startup.

Under 2023 kommer vi att se det hetta till under fyra pitchdagar – i mars, juni, september och november. Startups eller små företag med dedikerade team och verksamhet inom partnersföretagens områden är välkomna att söka.

Partnerskap för ökad konkurrens

Genom IndX öppnar partnerföretagen för nya idéer som ska få dem att ligga i framkant i det nya affärslandskapet där företagen för att förekomma konkurrens måste röra sig snabbt. Nya partnerskap, konkurrenskraftiga ecosystem, integrerad uppkoppling och AI är avgörande för verksamheterna för att hänga med i den autonoma tidsåldern.

Snabbt föränderliga affärsmodeller görs om från grunden när vi rör oss mot funktionsförsäljning. Kunder, konsumenter, medborgare, anställda och studenter – allas förändrade beteenden måste hållas koll på för att ligga i framkant och hålla tempo med den digitala accelerationen, behovet av att vara med innovativ och att integrera hållbarhet som en given del i affärsplanen.

Bra att veta om ansökan och process:

  • Ansökan är enkel att genomföra genom att fylla i detta formulär. Innan du börjar, se till att ha fyllt i denna presentation, eftersom du kommer att behöva lägga till den i formuläret. Förbered dig genom att läsa formulärets frågor här!
  • Ansökan är öppen hela året, så ansök när det passar dig. Du behöver bara ansöka en gång, vi sparar sedan din ansökan i vår Startup Bank (läs mer nedan).
  • Nya ansökningar gås igenom varje månad av en grupp experter från partnerföretagen.
  • Har du ansökt förut har vi redan dina uppgifter och du behöver därför inte ansöka igen, om du inte vill uppdatera någon information. Expertgruppen går igenom även tidigare års ansökningar.

Är du inte vald? Ibland är inte timingen helt rätt. Därför sparar vi alla ansökningar i vår IndX Startup Bank. I ansökningsformuläret kan du ge ditt medgivande till att vi sparar sin ansökan. Du kan när som helst be att få den raderad – hör då av dig till Lena Miranda.

 

Bild: unsplash ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Medelsvår, Avancerad, Digital Expert
Typ av initiativ Nationellt initiativ