Finalisterna för Bästa Teknikanvändning vid Tech Awards Sweden 2022

Tech Awards Sweden 2022, som arrangeras av IDG och TechSverige, står inför dörren, och spänningen stiger inför utdelningen av priset för Årets mest värdefulla användning av tech – Best Use of Tech Award. Denna utmärkelse hyllar de initiativ, projekt, företag och organisationer som genom sin innovativa användning av teknik bidrar till att lösa viktiga behov och problem inom olika sektorer och samhället i stort. Här är årets finalister:

  1. AI Medical Technology: AI Medical Technology har utvecklat Dermalyzer, ett AI-bestyckat diagnostiskt system för att klassificera hudcancer. Systemet använder bildanalys kombinerat med AI för att ge snabba och korrekta diagnoser, vilket minskar kostnader för onödiga ingrepp och möjliggör tidig behandling.
  2. Alstom – Trackside Project: Alstom har skapat ett sensorbaserat system för att övervaka och förutsäga underhållsbehov för tågväxlar. Detta innovativa projekt minskar stilleståndstiden för järnvägslinjer och leder vägen mot en grönare och mer intelligent mobilitet.
  3. Amido – Smart Passage 112 för SOS Alarm: Amido har utvecklat ett digitalt passersystem som effektiviserar räddningstjänstens tillgång till byggnader vid utryckningssituationer. Systemet aktiverar en digital nyckel som ger räddningspersonalen snabb tillgång till fastigheter, vilket sparar livsviktiga minuter.
  4. Codescene – SaaS-tjänst för hantering av teknikskuld: Codescene erbjuder en plattform som identifierar och hanterar teknisk skuld i mjukvaruutveckling. Deras innovativa verktyg förbättrar produktiviteten och minskar riskerna för företag genom att ge insikter i kodbasen och förutsäga framtida risker.
  5. Elementric – Droppmattan: Elementric har skapat en trådlöst uppkopplad vattenlarmsmatta som varnar för läckage i bostäder. Denna lösning bidrar till att minska kostnader och skador orsakade av vattenläckor, vilket är en vanlig orsak till försäkringsskador.
  6. Skolon – Digitalt lärande för alla: Skolon samlar skolans alla digitala verktyg och tjänster på en plattform, vilket förenklar och säkrar användningen av digitala läromedel. Genom att erbjuda enkel och säker tillgång till digitala verktyg bidrar Skolon till en effektivare och mer jämlik utbildning.

Dessa finalister representerar en bred palett av innovationer som sträcker sig från medicinsk teknik till utbildning och infrastruktur. Vinnaren kommer att koras vid Tech Awards i Stockholm den 22 mars, där branschens främsta förebilder och innovatörer kommer att hyllas.

 

Bild: Unsplash ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande
Typ av initiativ Nationellt initiativ