Den nya ukrainska skolan (NIS): ett fritt nav för ukrainska studerande

15 Maj 2022, 09:35 Upptäck det nya NIS-centrumet

Den 1 juni 2022 lanserade Europeiska kommissionen ett nav för den nya ukrainska skolan. Det nya navet har som mål att underlätta tillgången till utbildningsresurser för att stödja ukrainska flyktingar och fördrivna studerande som fortfarande befinner sig i Ukraina.

Initiativet tillkännagavs officiellt av Mariya Gabriel, kommissionsledamot med ansvar för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomsfrågor, och det syftar till att fungera som ett fritt centrum för information, resurser och kunskap för ukrainska flyktingar, oavsett var de befinner sig.

NIS-navet ger tillgång till kompletterande europeiska och ukrainska EdTech-lösningar ( främst öppna gratis för ukrainare) och ukrainska plattformar för nätbaserat lärande. Dessutom ger NUS Hub direkt tillgång till relevant landsspecifik eller lokal information om tillgång till utbildning.

En unik inkörsport för lärande och kunskap

Syftet med navet är att se till att studerande, familjer, utbildare och lokala supportrar snabbt kan få tillgång till verktyg som fungerar för dem, oavsett var deras resa tar dem under de kommande veckorna och månaderna.

På lanseringsdagen innehåller katalogen redan omkring 200 EdTech-lösningar och ytterligare resurser kommer att laddas upp under de följande veckorna. Alla EdTTech-företag med ett erbjudande till ukrainare kan anmäla intresse för att bli erfarna.

Initiativet samfinansieras av Finlands utrikesministerium och kommissionens GD Grannskapspolitik och utvidgningsförhandlingar. Det bygger på ett befintligt projekt kallat ”Learning Together” med bidrag och aktivt engagemang från den europeiska EdTech-alliansen.

Delta i EIAH!

Om du känner till en fantastisk resurs som bör ingå, fyll i detta formulär.

@ Europeiska kommissionen. Källa: nushub.org

INFORMATION
Geografiskt område Ukraina
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ