Årets AI svensk 2023 – Här är juryn

23 Augusti 2023, 15:04 Här är juryn till Årets AI svensk 2023

Den 16 augusti offentliggjordes de sakkunniga medlemmarna i juryn för “Årets AI svensk 2023”, en prestigefylld utmärkelse dedikerad till den individ som haft störst inverkan på framstegen och synliggörandet av artificiell intelligens (AI) i Sverige. Juryn sammansätts av ledande experter inom digitalisering och AI, hämtade från såväl näringsliv som akademi och statlig sektor.

En av de framstående medlemmarna i juryn är Daniel Gillblad, co-director på AI Sweden. Han betonar vikten av att uppmärksamma dem som är banbrytande inom AI, särskilt med tanke på den snabba tillväxt och framsteg inom fältet. Gillblad ser med entusiasm fram emot att identifiera och belöna dessa framstående individer.

Juryns ordförande, Åsa Zetterberg, TechSveriges förbundsdirektör, kommenterar Sveriges position inom innovation och AI. Hon poängterar att landets framgång är kopplad till innovation, och med de senaste framstegen inom AI ser hon en ljus framtid och stora möjligheter. Zetterberg ser “Årets AI svensk” som en möjlighet att lyfta fram exemplariska tillämpningar av AI.

Juryn inkluderar även:

  • Daniel Akenine, nationell teknikchef vid Microsoft Sverige
  • Aurore Belfrage, techinvesterare och hållbarhetsstrateg
  • Louise Callenberg, vd för Singula
  • Ather Gattami, AI-forskare och programledare för AI-podden
  • Amy Loutfi, professor vid Örebro Universitet
  • Jeanette Nilsson, projektledare hos Rise
  • Åsa Zetterberg, TechSveriges förbundsdirektör

Nomineringar för priset kan göras via aretsaisvensk.se och den slutliga vinnaren kommer att presenteras under hösten 2023.

Om priset “Årets AI svensk”: Detta erkännande, som administreras av TechSverige, hyllar individer som har påverkat och främjat svensk AI. Detta blir det fjärde året i rad som priset utdelas. Jonas Tannerstad, chef för el och automation på Örebrobostäder AB, var föregående års mottagare. Mer information finns på aretsaisvensk.se.

 

Bild: Unsplash ©

INFORMATION
Geografiskt område Sverige
Ämne Artificiell intelligens
Svårighetsgrad Avancerad, Digital Expert
Typ av initiativ Nationellt initiativ