Webbseminarium: Luxembourg Media and Digital Design Centre (LMDDC) – Skilltech Solutions & Kommande Edtech-konferens

23 Augusti 2024, 07:01 Återspelning av webbseminarium

Onsdagen den 22 augusti 2024 anordnade koalitionen för digital kompetens och digitala arbetstillfällen i Luxemburg ett webbseminarium med en särskild gäst från Luxembourg Media and Digital Design Centre (LMDDC). Det minst utvecklade landet har åtagit sig att förbättra den digitala kompetensen genom innovativa verktyg och främja samarbete mellan viktiga aktörer i Luxemburg, men även i Europa.

Thibaud Latour, direktör för denna offentliga ideella organisation, påpekade att många av LMDDC:s digitala verktyg och resurser görs tillgängliga för allmänheten som en del av dess engagemang för public service. Dessa verktyg är utformade för att vara tillgängliga för lärare och organisationer som deltar i utvecklingen av digitala färdigheter. Tillgången till dessa resurser är kostnadsfri, i linje med de minst utvecklade ländernas uppdrag att demokratisera tillgången till digitala utbildningsresurser.

LMDDC presenterade också sina skräddarsydda lösningar och tjänster anpassade till organisationernas specifika behov.

Webbseminariet lyfte fram de minst utvecklade ländernas öppenhet för samarbete om transnationella projekt, bland annat initiativ somErasmus, Interreg och Horisont Europa. Denna vilja att engagera sig i europeiska projekt härrör från en önskan att förvärva och utbyta erfarenheter utanför Luxemburg. Genom att delta i dessa initiativ syftar de minst utvecklade länderna till att bidra till och dra nytta av ett bredare utbyte av kunskap och innovation på området digitalt lärande.

Det är därför lätt att förstå att huvudsyftet med det minst utvecklade utvecklingsområdet är att stödja den digitala utbildningsgemenskapen. Organisationen uppmanade organisationer som arbetar med utveckling av digitala färdigheter att offentliggöra sin verksamhet på sin plattform. Detta initiativ syftar till att öka synligheten och främja bättre kommunikation inom den digitala utbildningsgemenskapen för att förbättra möjligheterna till samarbete.

I slutet av webbseminariet tillkännagav Thibaud Latour den kommande lanseringen av Skilltech Tools. Dessa verktyg bör ge strategisk vägledning och professionell utveckling och därmed berika det digitala utbildningslandskapet. LMDDC kommer att delta i konferensen Libre Office and Open Source 2024, som kommer att äga rum den 10–12 oktober i Luxemburg, där man kommer att presentera sina senaste innovationer inom lösningar för digitalt lärande med öppen källkod.

För dem som inte kunde gå med i webinaret kan du titta på reprisen nu! (Webinarpå engelska)

INFORMATION
Geografiskt område Luxemburg
Ämne Digitala färdigheter, Mjukvara, Utveckling av mobila applikationer, Webbutveckling, Cybersäkerhet
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad, Digital Expert
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ