SkillSync är en allt-i-ett AI-baserad plattform som är utformad för att förbättra digitala färdigheter och lärande. Det erbjuder personliga kursrekommendationer och identifierar relevanta utbildningsmöjligheter som är skräddarsydda för behoven hos startups, små och medelstora företag, företag, universitet och beslutsfattare. Detta säkerställer att användarna får omfattande och anpassat stöd för sin professionella utveckling och kompetensförbättring. Skill Sync är utformad och utvecklad vid EIT Health och är en gemensam prestation av EIT-gemenskapens AI-team, ett samarbete mellan sju kunskaps- och innovationsgrupper, och har snabbt utvecklats från ett koncept till en samhällstillgång.

Om SkillSync-verktyget

Verktyget SkillSync är utformat för att hjälpa beslutsfattare, statliga organ, utbildare, akademiska institutioner, små och medelstora företag och stora företag i Europa att identifiera befintliga kompetens- och kompetensbrister. Det rekommenderas kurser för att hjälpa till att överbrygga dessa luckor och främja innovation. Verktyget bedömer arbetskraftens kompetens inom företag i sin databas och rekommenderar strategiskt AI-relaterade utbildningar baserat på olika kriterier som ämne, leverantör, plats och varaktighet.

SkillSync innehåller ett omfattande dataset med över 30,000 kursreferenser, inklusive alla EIT KIC utbildningsportföljer, och mer än 5000 startups, som överträffar de ursprungliga projektförväntningarna. Varje kurs och startprofil genereras med en normaliserad färdighetsuppsättning enligt ESCO-standarden. Verktyget har också automatisk skrapning och taggning av nya kurser och startups, vilket säkerställer dynamiska uppdateringar.

Kärnan i SkillSync använder maskininlärning för att identifiera saknade färdigheter för startups eller grupper av startups (per region eller land) och anpassar sina kompetenser till målgrupper som har mer avancerade egenskaper. Algoritmen personifierar de rekommenderade färdigheterna och väljer bara de mest relevanta. Dessutom ger det specifika utbildningsrekommendationer relaterade till dessa färdigheter.

Om påverkan

Ett konceptbevis (PoC) för SkillSync-verktyget har framgångsrikt testats genom ett pilotprojekt med 14 partner från EIT:s KI-grupp och AI-gemenskaper, inklusive högre utbildningsinstitutioner, företagsorganisationer och nystartade företag. Fjorton organisationer har fått stöd med skräddarsydda kompetenshöjningsrekommendationer, och 1200 yrkesverksamma har utbildats i utvalda kurser för att främja innovation. Effekten har varit betydande, med i genomsnitt 50 anställda per organisation som drar nytta av dessa skräddarsydda utbildningsrekommendationer.

Innovationen har lanserats på marknaden, och de KI-grupper som deltar i EIT:s AI-gemenskap har enats om allmänna riktlinjer för dess utnyttjande. När SkillSyncs fotavtryck expanderar för att täcka alla djupa tekniska domäner, växer dess potential för transformativ förändring exponentiellt. Om vi blickar framåt ser SkillSync en framtid präglad av öppenhet och samarbete, som potentiellt integrerar komponenter från externa organisationer för att ytterligare förbättra dess kapacitet och räckvidd.

Varför är det en god praxis?

SkillSync erbjuder ett omfattande tillvägagångssätt för kompetensförbättring med tillgång till 30,000 kurser, 1000 djupa tekniska färdigheter och insikter från 5000 startups. Detta omfattande resursbibliotek säkerställer att användarna kan hitta relevant utbildning för att möta deras specifika behov. Plattformens användning av AI för personliga kursrekommendationer är särskilt anmärkningsvärd. Genom att skräddarsy utbildning efter individuella och organisatoriska krav maximerar SkillSync lärandets effektivitet och hjälper användarna att hålla sig uppdaterade med tekniska framsteg.

SkillSync stöder ett brett spektrum av intressenter, inklusive startups, små och medelstora företag, företag, universitet och beslutsfattare. Denna breda tillämplighet ökar dess relevans och nytta inom olika sektorer och främjar innovation och tillväxt. Dessutom säkerställer verktygets förmåga att automatiskt uppdatera med nya kurser och startups att data förblir aktuella och användbara.

En annan styrka hos SkillSync är dess användning av ESCO-standarden för att normalisera färdighetsuppsättningar. Denna standardisering säkerställer att kompetens bedöms konsekvent, vilket gör det lättare att identifiera kompetensluckor och rekommendera lämpliga kurser. Plattformens beprövade effekt, som visats av ett framgångsrikt pilotprojekt med 14 organisationer och kompetenshöjning av 1200 yrkesverksamma, understryker dess effektivitet. Lanseringen på marknaden och fastställandet av riktlinjer för utnyttjande bland EIT:s KI-grupper understryker dess praktiska värde.

Sammanfattningsvis gör SkillSyncs kombination av omfattande resurser, personliga AI-drivna rekommendationer, dynamisk uppdatering och samarbetsutveckling en modell för effektiv kompetensutveckling i den digitala tidsåldern.

INFORMATION
Geografiskt område Europeiska unionen
Ämne Digitala färdigheter
Svårighetsgrad Grundläggande, Medelsvår, Avancerad, Digital Expert
Målgrupp Digitala färdigheter för arbetskraften., Digitala färdigheter inom utbildning., Digitala färdigheter för alla
Typ av initiativ EU:s institutionella initiativ
Typ av finanisering Offentlig
Industri Allmänna program och kvalifikationer som inte har definierats ytterligare